2 Temmuz 2013 Salı

Singularity PS3

Singularity'de o eldeki cihaz lokal olarak zamanı ileri geri alabilen bir özelliğe sahip


PS3 satın aldığımda, orjinal oyun bulmanın problem olacağını, PS2'deki cebelleşmelerimden sonra bir ton para vermekten vazgeçip, Japon Oyuncak Sarayı'nda cihazı kırdıracağımı düşünmüştüm. Fakat gel gör ki, asla sizi büyük bilgisayar marketlerindeki fiyatlar korkutmasın. İkinci El piyasası ve kiralama yöntemi, 3 yıldır beni eğlendiriyor, hem de cihaz tüm orjinalliği ile PSN'den falan ban yemeden hayatına devam ediyor. Ayda 29 TL ödeyeceğiniz PSN Plus hesabı, nerden baksan içinde BF3 (Temmuz 2013'te ücretsiz olacak) dahil bir ton oyunu indirip, oynamanıza izin veriyor. Ve arada bir olan indirimlerle gerçekten tek bir oyuna ödeyeceğiniz meblağ ile 16-17 oyunu bedava indirip oynamanıza izin veriyor sistem.

E99'un başa açtığı belalar: Singularity

Singularity'nin hikayesi Raven gibi bir şirketin oyun algısına uygun görünüyor. Bu tip kısa ama etkili oyunlar tekrar tekrar dönüp oynamak istediğiniz cinsten hikayelere ve sunuşlara sahip. Buna örnek olarak People Can Fly'ın "Bulletstorm" isimli oyununu da gösterebilirim -bir ara onu da yazayım.

Singularity ya da Tekillik, oynanış mekanikları açısından bugüne kadar oynadığınız hiç bir FPS'den farklı değil. Ama konu açısından oldukça ilginç.1950 yılı ile günümüz arasında sıkışıp kalan bir kahramanımız var hikayede (Nate Renko). Zamanla Oynama Makinası (TDM) diyebileceğimiz bir buluşun etkilerini, gözden uzak bir Rus adasında (Katorga-12) korkunç ve kabusvari bir ortamda çözmeye çalışıyorsunuz. E99 isimli elementin ettiklerine ve bu elementten yapılan silahın oluşturduğu zehir zemberek dönüşümlere de çok yakından tanık oluyorsunuz.

Oyunun detaylarına fazla girmeden söyleyebilirim ki işin içinde Zombivari yaratıklar, bir Rus bilim adamı, bir adet Rus Generali ve birkaç battal boy canavar var. Zaman kavramı ile ilgili oldukça yaratıcı -ki bu tür oyunlardan biri de TimeShift- şekilde oynamış Singularity. Eğer Bioshock oynadı iseniz, oyunun sizi götüreceği yerin "lineer"lik beslenmediğini ve en dipte sizi "karar vermeye" iteceğini de söyleyebilirim. Oyunun 3 adet sonu var, oynayışınıza ve sonuçta vereceğiniz karara göre...

Singularity ne ek harita ne ek level ne de ek herhangi bir şey ile geldi. Oyunun başarısı eldeki teknolojiyi iyi kullanması ve bu teknoloji ile yapılabilecek optimum karşılaşma anlarını bize sağlaması. Koridorlara sıkışıp kalmış FPS tarihinde, bu türün köklerine sahip çıkan oyunlardan biri Singularity. O açıdan saygıyı hak ediyor. 8-10 saatte bitirebileceğiniz ufak bir baş yapıt sayılır. Multiplayer ise şu günlerde ölü görünüyor.

Unreal Engine 3 kullanılarak yapılan oyunun ikincisinin de çıkacağı söylentiler arasında -wikipedia'nın yalancısıyım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder